Thursday, July 12, 2012

He Had Such Quiet Eyes



Seronok kan kalau dapat boyfriend yang setia. Tapi ade ke lelaki yang setia? Yea. Meamang ada. Mungkin sedang menyorok, sedang tweet and so on. Perempuan kene pandai menilai. Lelaki suka bermain dengan kata-kata. Jangan terlalu percaya dengan kata-kata diorang. Bukan tak perlu percaya, percaya tu perlu ada tetapi perlu berhati-hati juga. Seperti yang terkandung dalam poem ' He Had Such Quiet Eyes '. Faham ? Wahai perempuan, sekiranya kekasih kau tu curang dengan kau, jangan terus salahkan lelaki tu. Mungkin dia macam tu sebab sikap kau. Melainkan lelaki tu memang buaya! Lelaki macam tu tak layak dijadikan boyfriend tapi BUAYAFRIEND . Ustaz aku yang ajar eh. Hehe. Kawan aku cakap, kalau lelaki boleh couple lebih dari satu, kenapa perempuan tak boleh? Boleh je kan. Cuma perempuan tak boleh kahwin lebih satu je. So, sebelum kawin, couple lah banyak-banyak macam lelaki buat. Tapi jangan rosakkan diri. Haha. Gila kawan aku.


Jangan terlalu mengejar cinta. Allah dah sediakan jodoh yang sesuai untuk kita. Kalau bukan sekarang kau jumpa jodoh kau, mungkin satu hari nanti kau akan jumpa. InsyaAllah. 

Jangan tanya kenapa aku bongok buat post macam ni. Haha. 

1 ulasan:

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Post a Comment


SHout







ShoutMix chat widget

tolong bagi makan yer ;)

 
Tempelate Designed by Lettha|Copyright-2011|Protected